Elektro-Assist, Voorstraat 92, 2225 ET Katwijk zh

Elektro-Assist

Trainingen in het gebruik van Intelec.

NEN 1010

De NEN 1010 geeft in Deel 4 aan, welke maatregelen genomen moeten worden om te beschermen tegen “elektrische schok” en te beveiligen tegen “overstroom”.

In Deel 5 van de NEN 1010 wordt aangegeven hoe wij aan de beschermingsmaatregelen uit Deel 4 kunnen voldoen.

Om de juiste doorsneden van kabels te berekenen moet dus de NEN 1010 deel 5 gebruikt worden, maar dit kan ook met behulp van software gedaan worden.

Met INTELEC kan je de juiste doorsneden van kabels in netwerken berekenen, waarbij dan rekening wordt gehouden met cumulatieve spanningsverliezen, de toegestane kortsluitlengten van kabels, de kortsluitstromen in de kabels, de selectiviteit van beveiligingen, enz.

INTELEC is het meest toegepaste en meest uitgebreide software-pakket op de Nederlandse markt om kabeldoorsneden te berekenen.

Trainingen

Elektro-Assist kan twee of drie daagse trainingen geven in het gebruik van het software pakket INTELEC.

De eerste dag wordt overwegend de theorie behandeld en alle tabbladen besproken in relatie met de NEN 1010. De tweede dag volgt een Case, welke gezamenlijk wordt gemaakt. Tijdens deze dag komen ook vermogensautomaten aan de orde.

Tijdens een eventueel derde dag kunnen aan de orde komen, railkokersystemen, Arc flasch berekeningen, lichtlijnen (volgens INTELEC), het invoeren van eigen geleiders en wat verder ter tafel komt.